Veganistisch kerstdiner, diervriendelijk eten met kerstmis

Diervriendelijk, veganistisch eten met kerstmis.

Kerstmis is de tijd van vrede, van bezinning en het aanhalen van de banden met familie en vrienden. Maar kerstmis is in Nederland en vele westerse landen ook de tijd van overvloed, veel dierenleed en egoïstisch gedrag. Met kerstmis kopen Nederlanders voor vele miljoenen een kerstcadeaus, vleesschotels en is bijna alles toegestaan. Voor diegenen die begrijpen dat kerstmis ook een tijd van geven is en dieren ook recht hebben op een goed en diervriendelijk bestaan, een veganistisch kerstmenu is het ultieme geschenk aan jezelf, je partner, je vrienden en je familie. Je geeft met veganistisch eten tijdens kerstmis aan dat dieren niet nodig zijn om er een feestmaal van te maken. Hier wat suggesties voor een diervriendelijke kerstmaaltijd, lekker eten en met een goed geweten kerstmis vieren.

Veganistische recepten in Jamie Magazine.

Als je lekker en gezond veganistisch wilt eten met kerstmis, zou je een of meerdere vegan recepten in het online Jamie Magazine kunnen uitproberen. Probeer eens een schotel met zoete aardappel, walnoten, broccoli en seitan. Heerlijk en je kunt deze vegan schotel zo pittig kruiden als je wilt. Een heerlijk zelfgemaakt soja toetje toe en veganistische appelgebak bij de koffie. Glaasje veganistische wijn of champagne en jouw kerstdag kan niet meer stuk.

Lekkere veganistische soep als voorafje van het kerstdiner?

Er gaat bij een vegan kerstdiner niets boven een heerlijke veganistische soep vooraf. Wat dacht je van een hartige linzensoep, een zoete soep met sojaroom en bataat ( zoete aardappel )? Of toch liever een pompoensoep?? In Jamie magazine vind je meerdere vegan soepen vooraf. Veganistische recepten voor kerstmis Jamie Magazine.

Veganistisch eten tijdens kerstmis met Tofutwins.

Tijdens het zoeken op het internet naar veganistische recepten voor kerstmis kwamen we de blog van TofuTwins tegen. 4 heerlijke kerst recepten met veel variatie en eenvoudig te bereiden. Met of zonder tofu. Een diervriendelijke kerstmis vul je op je eigen manier in. 4 vegan kerstrecepten van Tofu Twins.