Veganistisch eten en constipatie | gezonde levensstijl

Veganistisch eten en kans op constipatie.

Als je veelal veganistisch eet, heb je dan kans op constipatie? Van constipatie wordt gesproken als je darmen vaak verstopt zitten en je last heb van harde ontlasting. Omdat de meeste veganisten ook vezelrijk eten, hebben deze in de regel minder kans op verstopping van de darmen. Je kunt echter ook regelmatig veganistisch eten en geraffineerd en wit meel gebruiken. Ook dan heb je een grotere kans op constipatie.

Veganistisch eten is gezonder.

In een eerder artikel hebben we uitgelegd waarom veganistisch eten gezonder is en waarom veganisten minder vaak met welvaartsziekten te maken hebben. Daar komt bij dat veganisten of mensen met een vegetarische of bijna veganistische levensstijl, bewustere keuzes maken. Niet alleen over de voeding maar ook over zaken zoals natuur en gezondheid. Veganisten met een gezonde levensstijl, hebben minder vaak met constipatie en bepaalde vormen van kanker te maken. Gewoon omdat plantaardige voeding met onverzadigde vetzuren beter voor je als mens is.

Je hebt last van constipatie, wat nu?

Als je serieuze last van constipatie hebt, raden wij je aan om naar de huisarts te gaan. Maar je kunt ook al van alles zelf doen. Drink dagelijks veel water en kruidenthee. vermijd wit brood en geraffineerde producten. Eet volkoren producten en veel peulvruchten. Snoep van dadels, vijgen en abrikozen. Verdiep je eens in een levensstijl met minder vlees en meer plantaardige producten. Volg eens een detox kuur om je lever te ontlasten en te “schonen”. Verander met kleine stapjes want dan houd je het langer vol. Begin met veel water te drinken en laat alcohol even staan.