Vegan wijn, kaas, eieren

3 soorten eten en drinken waarvan je niet wist dat er al vegan alternatieven zijn

Steeds meer mensen worden vegan. De vraag naar goede vegan producten neemt dan ook steeds meer toe. Er zijn tegenwoordig al aardig wat producten waarvan er een vegan variant bestaat. Denk aan vegan burgers, vegan pizza en vegan gebak. Om je nog meer keuze te geven hebben we hier 3 producten voor je waarvan je waarschijnlijk niet wist dat er al vegan alternatieven voor bestaan.

Heerlijk genieten van vegan wijn

Hoewel wijnen gemaakt worden van druiven zijn de meeste wijnen zeker niet vegan. Aan de meeste wijnen is namelijk eiwit, afkomstig uit bijvoorbeeld melk of ei toegevoegd, om zo de wijn te klaren. Het klaren van de wijn zorgt ervoor dat de wijn helder wordt. Ook worden er vaak bij het filteren nog andere dierlijke producten aan de wijn toegevoegd, zoals varkensvet of gelatine. Tegenwoordig bestaat er echter een alternatief: vegan wijn. Bij vegan wijn wordt er niets gebruikt wat van dierlijke oorsprong is. Geen melk, eieren of varkensvet dus.

Vegan wijn maakt gebruik van alternatieven om de wijn te klaren en te filteren. De smaak van vegan wijn hoeft zeker niet onder te doen aan die van ‘gewone’ wijn. Om je op weg te helpen bij het zoeken van vegan wijn kan je bij elke speciaalzaak of slijterij slagen, zoals Bergovino. Op dit soort plekken kan je heel eenvoudig een mooi aanbod van de beste vegan wijnen vinden.

Vegan eieren

Ja je hebt het goed gelezen. Na vlees en vis bestaan er nu ook vegan eieren. Vegan eieren worden gemaakt van zeewier. Je kunt er omeletten en roereieren van maken die er nog echt uit zien ook. En dat niet alleen, de eieren zijn ook nog eens erg gezond. Zo bevatten ze maar de helft van het aantal calorie├źn wat in een normaal ei te vinden is en bevinden zich er talloze goede stoffen in het vegan ei. Denk aan aminozuren, gezonde vetten en vezels.

Vegan kaas

Een ander bijzonder product wat een vegan alternatief heeft is kaas. Er bestaat namelijk sinds kort ook vegan kaas. Dit is kaas die volledig van plantaardige ingredi├źnten is gemaakt. Normale kaas wordt natuurlijk gemaakt van melk. Vegan kaas wordt echter gemaakt van bijvoorbeeld rijst, sojabonen, sesamzaad, zetmeel en amandelen. De kaas is uitermate geschikt voor mensen die een gezond en lekker alternatief zoeken voor kaas. Bijvoorbeeld naast een lekker glas vegan wijn. Vegan kaas is tegenwoordig op aardig wat plekken te verkrijgen. Een groot voordeel van vegan kaas is dat de kaas cholesterol-vrij is. Te veel cholesterol kan voor nare lichamelijke problemen zorgen.