Eten bestellen als vegan

Eten bestellen als vegan: hier moet je op letten!

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl. Niet alleen omdat het erg gezond is en ze hiermee de levens van onschuldige dieren kunnen sparen, maar ook omdat het goed is voor het milieu. Een ieder die hart heeft voor ons land, heeft er baat bij om veganistisch te eten. Nu kunnen we natuurlijk alle voordelen voor vegans benoemen en lachend vertellen hoe gemakkelijk dit vol te houden is, maar in de praktijk is het natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet wanneer je uit eten gaat of wanneer je met een vriendengroep lekker wat eten online wilt bestellen. In dit geval ontstaat er al snel keuzestress. Want wat kun je nu wel en niet eten? Waar moet je op letten als je food near me open now butlon bekijkt? Wij zetten een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

Bereid je goed voor

Voorbereiding is het sleutelwoord naar succes. Als je weet dat je binnenkort eten gaat bestellen is het verstandig om vroegtijdig al onderzoek te doen naar het aanbod van veganistisch eten bij jou in de buurt. Als je in een grote stad woont heb je veel geluk. In steden zoals Amsterdam en Den Haag zien we dat je bij steeds meer restaurants terecht kunt als je een keer lekker veganistisch wilt eten. De vraag, wat eten we vanavond via butlon, is dan eenvoudig te beantwoorden.

Maar wat als je niet in een grote stad woont? Dan zijn je opties direct een stuk beperkter. Er zijn maar weinig veganistische restaurants in kleine dorpjes. En ook in het noorden van ons land zien we nog maar weinig vegan aanbod. Gelukkig zijn er, als je goed onderzoek doet, altijd wel gerechten op de menukaart van ieder restaurant die jij zonder schuldgevoel kunt eten. Nogmaals, een goede voorbereiding is key!

Neem contact op met het restaurant

Wil je online eten bestellen? Dan zal je altijd merken dat er duidelijke contactgegevens op het bezorgplatform worden gemeld. Schroom je dan ook zeker niet om hier gebruik van te maken. Leg contact met het restaurant en deel je zorgen. Zij kunnen je waarschijnlijk direct vertellen welke gerechten op het menukaart zonder problemen te bestellen zijn. Soms is het zelfs mogelijk dat ze bepaalde gerechten net iets voor je aanpassen, zodat deze gerust in een vegan lifestyle gegeten kunnen worden. Contact met het restaurant geeft meer zekerheid en een gerust gevoel.

Lees ervaringen van andere vegans

Je bent natuurlijk niet de enige vegan die wel eens uit eten gaat of iets lekkers thuis laat bezorgen. Daarom zijn er online genoeg ervaringsdeskundigen te vinden. Houd daarom de social media kanalen van de eettentjes bij jou in de buurt goed in de gaten en onderzoek of er ook vegans zijn die een recensie hebben achtergelaten. Hierdoor kan je veel inzichten krijgen over het aanbod en de werkwijze van het restaurant.

Heb je ergens gegeten en ben je tevreden (of juist niet) over de service? Vergeet dan ook vooral niet om ook zelf een recensie achter te laten. Wij vegans moeten elkaar steunen, nietwaar?

Dit artikel door GMU | Google AdWords specialist bevat een betaalde samenwerking.